Skip to main content

Pravno obvestilo in Splošni pogoji

1. SPLOŠNO

Pravno obvestilo in splošni pogoji določajo način uporabe portala in storitev, ki jih preko spletne strani ali mobilnih in drugih aplikacij ponuja upravljavec ter pravice in dolžnosti uporabnika, in se nanašajo na portal Kampiranje.net.

Spletni portal, spletni oglasnik, spletna stran ali Kampiranje.net, vse omenjene besede kjerkoli v tem obvestilu se nanašajo na URL naslov: http://www.Kampiranje.net (v nadaljevanju: Kampiranje.net ali spletni oglasnik).

Upravljavec spletnega portala Kampiranje.net je AM-Camping, Aleš Stanovnik s.p., Pot h gozdu 11, 1351 Brezovica, matična številka 8984611000, davčna številka SI92250254.

Nosilna stran je www.Kampiranje.net, podskupina je Facebook stran Kampiranje.net, FB skupina Kampiranje prodam-oddam in Instagram Kampiranje_net (v nadaljevanju: FB stran), vse omenjeno upravlja, vzdržuje in ureja Kampiranje.net.

Domena www.Kampiranje.net, je v lasti AM-Camping, Aleš Stanovnik s.p. 

Spletni oglasnik je posrednik med kupci in prodajalci oziroma ponudniki storitev (v nadaljevanju: uporabniki) povezanih s kampiranjem. Informacije in podatki objavljeni na spletni strani www.Kampiranje.net so informativne narave. Vsak dogovor med kupcem in uporabnikom, ki oglašuje na Kampiranje.net blago ali storitev, je zgolj dogovor med njima in ne povzroči nikakršnega posrednega ali neposrednega pogodbenega odnosa med kupcem, uporabnikom ter spletnim portalom.

Vse pravice so pridržane za Kampiranje.net prav tako vso objavljeno gradivo, informacije, teksti, slike in podobe na spletnem oglasniku so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Kampiranje.net ne prevzema nobene odgovornosti za pravilnost, resničnost ali verodostojnost podatkov, ki jih uporabnik vpiše in objavi na spletnem portalu Kampiranje.net.

Vse pravice urejanja ter upravljanja spletnega portala ima Kampiranje.net prav tako si Kampiranje.net pridržuje pravico, da oglas, vsebino, tekst, sliko ali karkoli objavljenega kar smatra za sporno umakne, izbriše ali ukine iz spletne strani hkrati si upravljavec pridržuje pravico, da blokira oglaševalca, ki krši pravila zapisana v Splošnih pogojih. Da bi zagotovili preglednost in organiziranost oglasov, si upravljavec prav tako pridržuje pravico, da oglas za katerega smatra, da ni ustrezno razvrščen v kategorijo in/ali podkategorijo, ustrezno razvrsti ali dopolni.

Uporabnik s klikom na "Strinjam se s Splošnimi pogoji" ob registraciji soglaša z uporabo vsakokrat veljavne vsebine Pravnega obvestila in Splošnih pogojev.

2. UPORABNIK

Za uporabo storitev, ki jih nudi spletni oglasnik je potrebna registracija.

Uporabniki spletnega oglasnika so vsi tisti, ki se registrirajo in si ustvarijo uporabniški profil. Beseda uporabnik označuje tako fizične osebe/posameznike kot poslovne subjekte. Ob registraciji mora uporabnik označiti ali se registrira:

 •  kot fizična oseba;
 •  kot Trgovec (trgovec v tem primeru pomeni, da za oglaševanje, koristi spletno stran in storitve, ki jih omogoča Kampiranje.net, za opravljanje registrirane oz. pridobitne dejavnosti; prodaja, trgovina, oddajanje v najem, ipd), kar mu v nadaljevanju urejanja profila omogoča različna polja za vnos podatkov.

Uporabnik, ki se registrira kot trgovec, mora pred aktivacijo uporabniškega računa posredovati podpisano oz. ožigosano kopijo uradnega dokumenta (izpis Ajpes), ki potrjuje registracijo podjetja oz. s.p., skladno s 6. členom (nedovoljeno oglaševanje) Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1).

Kopijo dokumenta pošljete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Po prejemu ustrezne dokumentacije bomo odobrili uporabniški račun in omogočili aktivacijo.

Za uporabnika, ki je registriran kot Trgovec je možna objava oglasa v kategorijah: Kamping enote, Kamping oprema, Kamping najem in Register podjetij. 

Uporabnik registriran kot Trgovec ob oddajanju oglasa obvezno potrdi izjavo, da se vsebina oglasa nanaša na dejavnost, ki jo imam opredeljeno v ustanovitvenem aktu oziroma vpisano v register. 

Vsak uporabnik lahko znotraj svojega profila ureja kontaktne podatke (trgovci lahko dodajo opis družbe, povezave na svoje spletne strani, uporabijo svoj logotip, vpišejo delovni čas, objavijo video posnetke, navedejo ime kontaktne osebe), odda nov oglas, vidni so njegovi oddani in priljubljeni oglasi. Kontaktni podatki, ki so vnešeni v profilu se avtomatsko prenesejo v polja, ko uporabnik oddaja oglas.

Osebe, ki spletni oglasnik obiščejo enkrat ali večkrat in se ne registrirajo imajo omejene pravice le na ogled vsebine, objavljenih oglasov in informacij objavljenih na Kampiranje.net.

3. OGLASI

S tem, ko uporabnik odda oglas, v celoti odgovarja in prevzema odgovornost za vsebino oglasa, resničnost navedenih podatkov, vključno s posredovanimi fotografijami, ceno ter kontaktnimi podatki.

Registrirani uporabnik lahko odda oglas s klikom na "oddaj oglas" v glavi spletnega oglasnika ali iz svojega menija "oddaj nov oglas". V obrazec se vnese zahtevane podatke, polja označena z naslednjo oznako * so obvezna za izpolnitev.

Pomembno: Pri vnosu podatkov pazite, da pri kategoriji označite vsa polja, ki predstavljajo podkategorije (npr. kategorija: kamping oprema, podkategorija: oprema za kampiranje in dalje vrsto opreme: miza), le tako se vam v nadaljevanju odprejo vsa ostal polja, ki vam omogočajo vnos: starost, ohranjenost,...

Med izpolnjevanjem obrazca za oddajo oglasa je obvezna opredelitev uporabnika ali želi objavo na FB strani. 

Facebook objava

Objava oglasa na FB strani je brezplačna, kar velja le za enkratno objavo, vse nadaljnje objave so plačljive več v Oglaševanje. Oglas brez slike ali neustrezno razvrščen oglas ne bo objavljen na FB strani.

Na željo uporabnika njegov oglas objavimo na naši FB strani Kampiranje.net, Facebook skupino Kampiranje prodam-oddam in Instagram Kampiranje_net, v primeru ko uporabnik ne želi več imeti objavljenega oglasa na FB strani Kampiranje.net nas mora o tem obvestiti pisno preko elektronske pošte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Znotraj posameznih podkategorij bodite pozorni na naslednje:

V podkategorijo mobilna hišica ne sodijo zidani objekti, apartmaji, itd

V podkategorijo glamping sodijo: glamping šotori, glamping lesene hiške, hiše na drevesih, glamping hišice na vodi ter ostale glamping enote. Sem ne sodijo zidani objekti in apartmaji itd.

Primeri spornih in neustreznih oglasov:

- oglas brez slike v kategoriji prodam,

- oglas, ki vsebuje besede kupim, iščem, zbiram ponudbe, najamem, ipd.

- oglas z vsebino oddam, v skladu s 3. členom ZPDZC-1 je objava takšnega oglasa, dopustna izključno registriranim pravnim osebam in skladno z ustanovitvenim aktom, 

- oglas z zavajajočo ali lažno vsebino (npr. neresnični podatki),

- oglas, ki je vsebinsko neprimeren ali neustrezen (prodaja poškodovanega blaga brez navedbe le-tega podatka),  

- oglas, ki vsebuje slike iz drugih sorodnih strani bo odstranjen,

- oglas, ki vsebuje povezave na druge spletne strani ali spletne oglasnike bo odstranjen,

- oglas, ki je že oddan torej podvajanje oglasa z isto vsebino,

- oglaševanje storitvenih dejavnosti, je dovoljeno le v kategoriji Kamping najem in Register podjetij, pravnim osebam, ki opravljajo dejavnost, kot je določena v ustanovitvenem aktu ali registru, 

- oglas, kjer se oglašuje novo blago, oddan s strani fizične osebe,

- oglas z vsebino (prodam ali oddam) apartma ali zidani objekt ne sodi na spletni portal Kampiranje.net

- inp.

Omejitve za uporabnike so naslednje:

 • fizična oseba lahko odda neomejeno število oglasov za obdobje 60 dni z možnostjo podaljšanja (5 dni pred iztekom oglasa preko e-sporočila ali v rubriki Moj meni). Uporabnik lahko oglašuje premičnino v svoji lasti in sicer v kategoriji Kamping enote ali Kamping oprema.
 • Trgovci lahko oddajo neomejeno količino oglasov, ki ni časovno omejen, v kategorijah Kamping enote, Kamping oprema in/ali Kamping najem, v kategoriji Register podjetij pa eno objavo.

Kampiranje.net spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke, pridobljene preko spletne strani Kampiranje.net, skrbno varovalo z najvišjo stopnjo zasebnosti v skladu z veljavno zakonodajo in skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Namen naše politike zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, na kakšen način vaše podatke zbiramo, za katere namene bomo pridobljene osebne podatke uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas.

Politika zasebnosti se nanaša na:

 • vse uporabnike naše spletne strani Kampiranje.net (v nadaljevanju spletna stran),
 • naročilo in izvajanje naročniških predpogodb in pogodb za storitve, ki jih ponuja spletna stran,
 • povpraševanja o naši ponudbi, preko telefona, e-pošte, tiskanih obrazcev ali spletnih obrazcev,
 • prenose katerihkoli dokumentov, ki so objavljeni na naši spletni strani,
 • uporabo platform družbenih in socialnih medijev,
 • uporabo kakršnekoli tehnične podpore ali storitve, ki jo ponuja Kampiranje.net na svojih spletnih straneh,
 • uporabo naše spletne strani.

4.2. Upravljavec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je AM-Camping, Aleš Stanovnik s.p., Pot h gozdu 11, 1351 Brezovica (v nadaljevanju: Kampiranje.net, nas, mi).
Ker obdelava osebnih podatkov pri upravljavcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posameznikov in ker upravljavec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljavec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Kampiranje.net je kot upravljavec osebnih podatkov odgovoren za obdelavo in hrambo vaših osebnih podatkov.

V primeru, da imate v zvezi z osebnimi podatki ali v povezavi z uveljavljanjem svojih pravic, ki izhajajo iz Zakona o varstva podatkov, kakršnokoli vprašanje, se obrnite na nas na kateregakoli od spodnjih kontaktov:

 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
 • AM-Camping, Aleš Stanovnik s.p., Pot h gozdu 11, 1351 Brezovica, s pripisom »Varstvo osebnih podatkov«.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki je katerikoli podatek, ki vas neposredno ali posredno določa kot posameznika (fizična oseba), pri čemer »posredno« pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko štpevilko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Obdelava osebnih podatkov pomeni vsako dejanje ali niz dejanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki z avtomatiziranimi sredstvi ali brez njih, kot so zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje. 

4.3. Katere osebne podatke zbiramo in za kakšen namen?

Če ste obiskovalec spletnih strani Kampiranje.net, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov (naslovi IP obiskovalcev naše spletne strani ipd.) več v poglavju Piškotki.

Če ste uporabnik storitev na spletni strani Kampiranje.net (npr. registracija, oddaja oglasa, povpraševanje, e-sporočanje, inp.), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev. Ti osebni podatki so:

 • ime in priimek;
 • naslov;
 • poštna številka in kraj;
 • kontaktni e-poštni naslov;
 • kontaktni telefon;
 • podatke o registrski številko vozila oz. prikolice v kolikor so te podatki razvidni iz oddanega oglasa (npr. slike);
 • podatke za izdajo računa (ime in priimek oglaševalca, naslov in poštna številka, kontaktna številka);
 • informacije, ki nam jih posredujete o drugih osebah – kontaktni podatki udeleženca v kolikor prijavo naredi druga oseba;
 • informacije iz drugih virov, ki nam pomagajo posodabljati, razširjati in analizirati naše evidence ter prepoznavati nove stranke in nuditi storitve, ki bi vas lahko zanimale;
 • informacije zbrane samodejno na spletu - zbiramo lahko podatke o vaših interakcijah z nami, vključno z vašim IP naslovom, zgodovino brskanja, datum in uro dostopa, medtem ko ste na naši spletni strani. Vsebino zbiramo s pomočjo tehnik analitike, kot so piškotki ali podobne tehnologije za analiziranje trendov, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj po spletnem mestu. Nimamo dostopa do nastavitev naprave in jih ne moremo nadzirati.

Z registracijo uporabnik dovoljuje, da Kampiranje.net kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Osebne podatke zbiramo v primeru, če se kot uporabnik naših spletnih strani prostovoljno odločite, da nam boste posredovali takšne podatke in nam zato dajete soglasje ob registraciji. V takšnih primerih, se strinjate s predmetnimi Pogoji zasebnosti. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in izrecnih primerih, če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen (npr. zakonskih zahtev, zahtev državnih organov itd). Kampiranje.net se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 

Kampiranje.net bo podatke, ki jih pridobi na spletni strani uporabljala izključno za naslednje namene nudenja storitev in izpolnjevanja predpogodbenih in pogodbenih obveznosti:

- registracija na spletno stran,

- objava oglasa,

- pomoč uporabniku,

- hranjenja priljubljenih oglasov uporabnika, 

- vzpostavitev kontakta med prodajalcem in kupcem, 

- oglaševanje itd. 

4.4. Vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov

Vsak posameznik na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca pridobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki ter zahtevati dostop do teh osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti osebnih podatkov, pravico do ugovora, zahtevati preklic privolitve ter pravico do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Shrani
Uporabniške nastavitve piškotkov
Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani. Če zavrnete uporabo piškotkov, ta spletna stran morda ne bo delovala po pričakovanjih.
Sprejmi vse
Zavrni vse
Preberi več
Google Analytics
Osnovni piškotki